22 Mart 2020 Pazar

İptal Edilen Kan Sürücüleri 'Şiddetli' Kıtlığa Neden Olur

Coronavirüs hastaları genellikle transfüzyona ihtiyaç duymazlar. Ancak acil durumlarda insanlar genellikle yapar ve pandemik sayesinde yeterli kan olmayabilir. TheNew York Times'a göre, toplantılara karşı halk sağlığı uyarıları nedeniyle 4.500'den fazla Amerikan Kızılhaçı kan tahlili 18 Mart'tan itibaren iptal edildi. Sonuç olarak, Kızıl Haç beklenenden yaklaşık 150.000 daha az kan bağışı aldı.

Bağışlanan kanın raf ömrü sadece 42 gündür, bu nedenle stokların sürekli olarak doldurulması gerekir. Tüm bu bağışların kaybolmasıyla birlikte, ülke örgütün “ciddi kan kıtlığı” olarak adlandırdığı şeyle karşı karşıya. Ann Arbor'daki Michigan Tıp transfüzyon tıbbı müdürü Robertson Davenport, “Hastane için sadece bir günlük kan tedarikini içeren buzdolabına bakıyorum.

“Hastane dolu. Kana ihtiyacı olan ve bekleyemeyen hastalar var. ” Kızıl Haç'ın topladığı kanın % 80'inden fazlası kan sürücülerinden geliyor, bu yüzden sağlıklı Amerikalıları 800C RED-CROSS (800-RED-CROSS (800- RED-CROSS) çağırarak RedCrossBlood.org'u ziyaret ederek RedCrossBlood.org'u ziyaret ederek kan vermek için randevu almaya çağırıyor. -733-2767) veya Amazon Alexa için Kan Zamanlama Becerisi'ni etkinleştirir.

“Bu halk sağlığı acil durumu sırasında insanların şu anda yapabileceği en önemli şeylerden biri kan vermektir. Sağlıklı ve iyi hissediyorsanız, lütfen en kısa zamanda bağışta bulunmak için randevu alın, ”diyor Amerikan Kızıl Haç Başkanı ve CEO'su Gail McGovern. Kuruluş, bağış sırasında COVID-19 ile sözleşme yapma korkusunu hafifletmek amacıyla kan sürücülerine ve bağış merkezlerine yeni güvenlik önlemleri eklemiştir.

Koronavirüs gibi solunum virüsleri hiçbir zaman transfüzyon yoluyla bulaşma vakası yaşamamıştır. Minnesota Üniversitesi'ndeki Kan Bankası Laboratuvarı müdürü ve daha önce Amerikan Kan Bankaları Birliği olan AABB baş tıbbi memuru olan Dr. Dr. Claudia Cohn, “Bu kan yoluyla bulaşan bir hastalık değil, açıktır” dedi. Zamanlar. "Kanın kendisi güvende."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder