22 Mart 2020 Pazar

Florida Valisi Coronavirus Tedbirleri İçin Plajları Kapattı

Diğer üniversite öğrencileri ile yanak yapmak için parti yapmak, özellikle Florida'nın plajlarında bir bahar tatili geleneğidir. Ancak sosyal uzaklaşma çağında, bu kalabalıklar ciddi bir sağlık tehlikesi oluşturur. Miami, Miami Beach, Fort Lauderdale ve Sunshine State'teki diğer yerel yönetimler, bahar tatili kalabalığını uzaklaştırmak için harekete geçerek yeni koronavirüsün yayılmasını engellemek için halk plajlarını etkili bir şekilde kapattı.

Miami Beach Belediye Başkanı Dan Gelber, bir basın toplantısında Pazar günü yaptığı açıklamada, “Çok tehlikeli bir virüs için petri kabı olamayız,” dedi. “Bahar tatili bitti. Parti bitti. ” Belediye başkanları harekete geçti çünkü Vali Ron DeSantis, kararların yerel yönetimlere bağlı olduğunu söyleyerek plajları kapatmayı reddetti. Vali TV istasyonuna WFLA, “Eğer… [plajı açık bırakmak] devam etmek istiyorlarsa, bunu yapma özgürlüğüne sahip olmalarını istiyoruz, ancak uygun gördüklerinde daha fazlasını yapma özgürlüklerine sahip olmalarını istiyoruz” dedi.

Tampa Şehrindeki oteller. DeSantis geçen Salı günü, plaj oyuncularını 6 metrelik bir ayrılık bölgesini gözlemlemeye ve 10'dan fazla kişiden oluşan gruplar halinde toplanmamaya çağırdı. Onun emri ayrıca bar ve restoranlara doluluk kısıtlamaları getirdi. Yerel yönetimler, plaj kapanışlarına farklı zaman sınırları koydu. Örneğin Fort Lauderdale’in 12 Nisan’a kadar sürecek ve uzatılabilir. Şehirler ayrıca işletmeler için doluluk ve çalışma saatlerine de kendi kısıtlamalarını getirdiler.

Fort Lauderdale Belediye Başkanı Dean Trantalis, eyaletteki diğer şehirlerin plajlarını kapatmasını umduğunu söyledi. Gelber ile düzenlediği basın toplantısında, “Sorunu bu şehirlere aktarmaya çalışmıyoruz” dedi. Perşembe günü konuşan DeSantis, Florida'daki bazı ülkelerin herhangi bir koronavirüs vakası kaydetmediğini söyleyerek konumunu savundu.

Yetkili, bu plajların kapatılmasının sakinlere haksızlık edeceğini söyledi. Halk sağlığı uzmanları, sosyal uzaklığın virüsün yayılmasını durdurmak için anahtar olduğunu ve bunun da vakalarla boğulmuşsa hastanelere sakatlanabileceğini söyledi. “Öyleyse, birbirlerini 6 metre mesafede olmadığınız sürece, evli bir çift gibi, köpeklerine giden ve yürüyen bir Floridyanız varsa, bunu sağlıklı bir şey olarak görürler” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder