5 Ağustos 2017 Cumartesi

Kiloya Göre Diyet Listesi - Kiloya Bağlı Diyet Listesi Hazırlama

Kilo vermeyi sağlayan her diyet listesini akıllarının veya defterlerinin bir köşesine yazarak uygulamak için hazırlıklar yaparlar. Bu son derece normal ve her kızda görülen bir durumdur. Bu durumun sebebi hem sabırlı olmamak hem de yeterli araştırmalar yapmamaktır.Toplumda doğru bilinen pek çok yanlış bulunmaktadır. Bu yanlışlıklar özellikle diyet konuları üzerinedir. İnternetten diyet listeleri bulup, mucizevi etkiler beklemek kilo almış her kızda görülmektedir.

Günlük diyet listeleri hazırlanmasında dikkat edilen bazı hususlar vardır. Öyle internetten veya komşudan duyulan diyet listelerinin ince ayrıntıları olmasa diyetisyenler boşuna okumuş olurlardı. Bugüne kadar onlarca çeşitte diyet yapan kadınların, bir kez diyetisyene giderek öğrenecekleri çok şey vardır. Aslında diyetisyene gitmek şart değildir. Modern çağın bir getirisi olan kolay bilgi alışverişi bunları evden de öğrenme olanağı sağlar. Yeter ki siz iyi araştırma yapmak isteyin.

Her bireyin vücudu ortak mantıkla çalışsa da tüm insanların kan değerleri, kiloları, boyları veya sağlık durumları aynı değildir. Örnek diyet listeleri kiminde çok güzel sonuç verirken kiminde 100 gram bile kilo vermeyi sağlamamaktadır. Bu nedenle kişiye özel diyet popülerleşmiştir. Diyet listesinin şartları pek çok şeye göre değişmektedir. En basiti kiloya göre diyet listesidir.  Kiloya göre diyet oldukça faydalı sonuçlar vermektedir.

Diyet listelerini etkileyen en geniş kavram kilodur. Mesela kaç kilosunuz ve kaç kilo vermek istiyorsunuz ve tabi ki bu kiloyu ne kadar zamanda vermek istiyorsunuz. Sağlık açısından faydalı olan haftada bir kilo vermektedir. Hatta bazıları haftada yarım kilo vererek hedefe küçük ama emin adımlarla ulaşılması gerektiğini savunmaktadır.

Vermek istediğiniz kiloya ve bu kiloyu ne kadar zamanda vereceğinize göre, yaşınız, cinsiyetiniz ve gün içindeki hareket durumunuza göre günlük almanız gereken bir kalori miktarı belirlenir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken alınan kalori miktarından çok, alınan besin değerlerinin miktarlarıdır. O güne kadarki hareketlilik durumunuza göre, spor yapıp yapmak istemediğinize göre günlük tüketmeniz gereken kalori miktarı ve besin değerleri artacaktır.

Diyet listelerinin örneklerini incelemek hangi besin değerlerinden ne kadar alındığına ve sağlıklı besinlerden neler tercih edildiğine bakmak için gereklidir. Örnek diyet listesi bulup onu kendinize uygulamak çok doğru bir hareket değildir, düşünmeden kendinize uygulamanız size hiç şüphesiz ki zarar verecektir.

Kilo yaşa göre diyet listesi oluşturmayı diyetisyen kontrolünde, diyetisyene yaptırmak size kısa sürede sonuçlar aldırtacaktır. Diyetisyen seçerken önemli olan anlaşabileceğiniz bir diyetisyen olmasıdır. Yorulduğunuzda sizi motive edecek, arkadaşınız olacak bir diyetisyene ihtiyacınız vardır.

Diyetisyene para vermek istemiyorsanız da çeşitli kitaplar alarak veya araştırmalar yaparak bunu başarabilirsiniz. Ancak sağlığınızı direk etkileyecek kesin hamleler yapmaktan, kendinizi aç bırakmaktan, tek bir öğün yemekten mutlaka uzak durmalısınız.

Çoğu diyet sürecinin işlememesinin sebebi artık çoğu insanın sabrının olmaması veya bir şeylere ulaşmanın çok kolay hale gelmesine alışılmasıdır. Pek çok insan bir şeyler için çaba harcamayı ve sabretmeyi unuttuğu için kilo verme konusunda da aceleci davranır. Bu yüzden kısa sürede pes ederler ve kısa sürede verdikleri kiloyu misliyle geri alırlar.

Kişiye özel bir diyet listesi olması size özel hissettir. Sizin özelliklerinize ve zevklerinize uygun hazırlanacağı için etkilidir ve daha çekilebilir bir süreç halini alır. Bu süreçte tek yapmanız gereken fevri kararlar vermekten kaçınmaktır. İster kendi hazırladığınız ister diyetisyeninizin sizin için hazırladığı diyet listesinin sonuçlarını görmeye başladığınızda bu süreç hoşunuza gitmeye başlayacaktır. Zor olacaktır ama sonucu güzel olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder