5 Ağustos 2017 Cumartesi

1 Haftada Çok Sağlıklı Hızlı Göbek Eritme Yolları

Genel kilosundan şikayetçi olmayan pek çok insan sadece göbek bölgesindeki yağlanmalardan şikayet ederek bu bölgenin zayıflaması için hızlı göbek eritme çalışmaları yapılıyor.Hem kadınlar, hem erkekler kilo almaya başladıklarını ilk olarak göbek bölgesindeki fazlalıklarından anlar. Yavaş yavaş biriken yağlar ve bu yağların yerleştiği bölgelerdeki fazlalıklar ilk zamanlar fark edilmese de zaman içinde fark edilir.

Göbek bölgesi en hızlı kilo alınan ve en zor kilo verilen vücut bölgesidir. Kilo almaya ilk başlanan yerlerden olan göbeğin eritilmesinde özel göbek eriten diyet uygulamaları yapılır. Bu diyetlerin genelinde dikkat edilmesi gerekenlere uyulduğunda ve düzenli egzersiz yapıldığında 1 hafta içinde istenilen şekilde kilo verildiği görülür. Sadece göbek bölgesi için uygulanacak olan göbek eriten diyete örnek olarak aşağıdaki menüyü verebiliriz.

Göbek Eriten Diyet Listesi

- Çorba
- Havuç, salatalık, domates ile hazırlanmış salata
- Mevsim sebzeleri ile hazırlanmış bir tabak yemek
- Yarım avokado

Bu örnek menüyü göbek eriten diyet uygularken baz olarak alıp çeşitlendirerek 1 hafta boyunca uygulayabilirsiniz. Göbek eriten diyet uygularken her gün 3 ana öğün tüketmeye gayret edin. Gün içinde 5 porsiyon meyve ve sebbze tüketilmesi mutlaka şarttır. Yine gün içinde bir kaç bardak bitki çayı ve en az 2 litre su tüketmek gerekir.
Güne 1 bardak sıcak suyun içine bir adet limonun suyunu sıkıp tüketerek başlayın. Eğer limonlar çok ekşi ise yarım olarak da kullanılabilir. Öğünlerde az şekerli ve az tuzlu besinler ile kepekli ekmek tüketmek gerekir. Bu önemli noktalara dikkat ederek kısa sürede göbek bölgesindeki fazlalıklardan kurtulabilirsiniz.

Göbek Eriten Egzersizler

Etkili ve hızlı şekilde göbek eritmek sadece diyet uygulamak ya da bazı noktalara dikkat etmek yeterli değildir. Bu rahatsız edici yağlardan kurtulmak için günde belirli sürelerde egzersiz yapmak gerekir. Kısa sürede bölgesel zayıflama için göbek eritme egzersizi uygulayabileceğiniz 3 temel hareket vardır. Bu hareketleri aşağıda sizler için kısaca ele aldık.

Göbek Eritme Egzersizi için 1.Hareket: Bu ilk harekette, ilk olarak yere sırtüstü uzanın. Bacaklarınızı hiç kırmadan havaya doğru kaldırın ve öylece tutun. Kalçanızı yaklaşık 15 cm kadar yukarı kaldırın ve yine yavaşça indirin. Bu hareketi tek sette 15-20 kez yapın.



Göbek Eritme Egzersizi için 2.Hareket: “Ters Crunch” olarak da biline bu ikinci bir göbek eritme egzersizi hareketi için yine sırt üstü uzanın.Bir önceki harakette olduğu gibi bacaklarınızı havaya doğru kaldırın ve dizlerden bükün. Kalçanız yerden kalkana kadar bacaklarınızı bu şekilde kendinize doğru yavaşça çekin. Harekete ısındıktan sonra dizlerinizi alnınıza kadar değdirerek hareketi tekrarlayabilirsiniz. Bu hareketi de her sette 15-20 kez tekrarlayın.

Göbek Eritme Egzersizi için 3.Hareket: Son göbek eritme hareketi olarak yapabileceğiniz bu üçüncü harekete, destekli crunch da deniliyor. Hareketi yapmak için yere sırtüstü uzanarak bacaklarınızı bir sandalye veya koltuk benzeri her hangi bir yükseltiye uzatın.

Ellerinizi başınızı arkasında ya da göğsünüzün üzerinde kavuşturun. Omuzlarınızı yerden 10-15 cm. kadar kaldırarak mide kaslarınızı sıkıştırın ve bir süre sonra yavaşça bırakın. Uyguladığınız bu hareketi de her sette 20-25 kez tekrarlayın.

Evde göbek eritme egzersizleri yaparken ilk günler tek set olarak uygulayın. Zaman içinde hareketlere alıştığınızda set sayısını arttırarak egzersize devam edebilirsiniz. Bu hareketlerde eğer zorlanırsanız, özel olarak satılan göbek eritme aleti denilen karın bölgesine bağlanarak titreşim ile bölgesel zayıflama sağlayan özel aletlerden de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder