22 Mart 2020 Pazar

Devletler Coronavirus Öfkesi Olarak Yeni Kısıtlamaları Getirdi

California birinciydi, ama şimdi Illinois eyaletinin tamamı Pazartesi'den itibaren "yerinde bir sığınak" düzeninde olacak. Vali J.B. Pritzker'in Cuma öğleden sonra kesinleşmesi beklenen emri, bakkal hikayesine gitmek, dava almak, yürüyüş yapmak ve eczaneye gitmek dışında tüm Illinois sakinlerinin evde kalmasını gerektirecek. Illinois'de en az 400 koronavirüs vakası ve dört ölüm vardır.

Pritzker'ın eylemleri, 19 Mart gece yarısından itibaren yürürlükte olan ve bir sonraki duyuruya kadar yürürlükte kalacak olan eyalet çapında bir konaklama izni veren Kaliforniya Hükümeti Gavin Newsom'un eylemlerini takip ediyor. Marketler, bankalar, çamaşırhaneler, araba tamiri ve restoran servisi gibi temel hizmetler açık olacak. Temel devlet ve yerel yönetim işlevleri devam edecek.

Konut sakinlerinden yiyecek almak, bir akraba veya arkadaşa bakmak, gerekli sağlık hizmetlerini almak veya önemli bir işe girmek dışında evde kalmaları istenir. New York'ta Gov.Andrew Cuomo benzer bir düzene yaklaştı, ancak bunun yerine gerekli olmayan tüm işletmelere tüm işçileri evde tutmasını emretti. İstisnalar bakkallar ve restoranlar (sadece çıkarma veya teslimat sunabilir), sağlık çalışanları, ilaç depoları, benzin istasyonları, marketler, bankalar, veterinerler, ulaşım sağlayıcıları, donanım mağazaları, depolar ve distribütörler, dağıtım hizmetleri, tesisatçılar ve diğer vasıflı işçiler, çamaşırhaneler ve temizleyiciler, çocuk bakım sağlayıcıları, oto tamir işletmeleri, kamu hizmeti şirketleri, inşaat şirketleri ve bazı üreticiler.

Los Angeles County ve Los Angeles şehir yetkilileri Perşembe günü de benzer kısıtlamalarla Evde Daha Güvenli sipariş verdiler. Mümkün olduğunda, konut sakinleri, temel ürün ve hizmetler için yapılan çalışmalar da dahil olmak üzere, evde tecrit etmelidir. Sakinleri yiyecek ve ilaç alışverişi yapabilir ve tıbbi ve veteriner bakımına ihtiyaç duyabilir ve 6 metrelik bir mesafeyi koruyup yürüyüş ve yürüyüş gibi açık hava aktivitelerine katılabilirler.

Newsom, Kaliforniya sakinlerinin% 56'sına kadar veya yaklaşık 25.5 milyon kişinin önümüzdeki 8 hafta içinde güçlü önlemler alınmazsa COVID-19 ile enfekte olabileceğini öngördü. 20 Mart itibariyle California'nın 1.000'den fazla onaylanmış COVID-19 vakası ve 19 ölümü vardı. 19 Mart itibarıyla L.A. County, 30'lu yıllarda bir kişide en son meydana gelen 231 vaka ve 2 ölüm bildirdi. L.A. İlçe sağlık düzeni 19 Nisan'a kadar yürürlükte; uymamak, para cezası, hapis veya her ikisi tarafından cezalandırılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder