13 Mayıs 2013 Pazartesi

Klasik Diyet Yalanları


Bu Konuyu Hazırlayan: Senim Hande Tanay Diyetle ilgili birçok yanlış anlayış ve düşünce var. Diyetin kelime anlamı sağlığı korumak, geliştirmek ve düzeltmek amacıyla uygulanan beslenme düzeni demek. Diyetle ilgili yapılan yanlışları diyetisyen Nil Şahin Gürhan anlatıyor.

1.sırada gereksiz saat sınırlamaları geliyor. “Sabah 8’de kahvaltı yapmalı”,“Akşam 7’den sonra bir şey yememeli” gibi söylemler yanlış. Herkesin yaşam tarzı farklı. Dikkat etmeniz gereken sabah uyandıktan sonra 1 saat içinde enerji almanız ve 4 saatten uzun süre enerji almadan geçirmemeniz.

2.sırada su içme ile ilgili gereksiz detaylar geliyor. “Yemekte su içilmez”, “Yemek arasında su içmeyin” gibi laflara inanmayın!Önemli olan yeterli ölçüde su içerek vücudunuzu su kaybından korumanız. Nasıl ve ne şekilde içeceğiniz sizin insiyatifinize kalmış.

3.sırada metabolizmanızın size savaş açtığı yalanı. Aynı kiloda takılmanız, metabolizmanızın direnç göstermesi değildir. Sizin beslenme şeklinizle sağlamanız gereken eksi enerji dengesini kuramadığınızın bir göstergesidir. Harcadığınız enerji, besinlerle aldığınız enerjiden fazla olmalı ki kilo veri..

4.sırada mucizevi yiyecekler geliyor. Ne kadar sağlıklı bir yiyecek olursa olsun mucize yaratacak bir yiyecek yoktur. “Ye kilo ver, vücudun yağ yaksın” diye bir mantık yok. Unutmayın fazla kilolarınızı siz zaman içinde yavaş yavaş aldınız ve ancak siz verebilirsiniz.

5.sırada detoks ve arınma adı altında bağırsak temizleme seansları var. Bu şekilde bağırsak floranızı bozabilirsiniz. İnsan vücudu yapısı gereği toksin maddeleri her gün yaşam içinde yavaş yavaş atar.Detoksu yavaş yavaş yapmak için; bol su içmek, egzersiz yapmak, doğal yiyecekler tüketmek yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder